7/8 april – Jan van Eyck – Maastricht

Jan van Eyck Literatuurfestival

 

Op 7 en 8 april zijn de tuin, het auditorium en het café-restaurant van de Jan van Eyck Academie gevuld met voordrachten, performances, debat, reflectie, toneel, boeken en podcasts. Het tienjarig bestaan van het writer-in-residence programma van de academie vierend verwelkomen we Nederlandse en internationale dichters, schrijvers, essayisten, slammers en (woord)kunstenaars voor een tweedaags, meertalig Literatuurfestival waarin kunst, literatuur en hun onderlinge verwevenheid worden verkend.

 

Zie hier het Volledige programma

 

Image: Dongyoung Lee

Op donderdagavond 7 april komen kunst, literatuur en ecologie samen in Een nieuwe taal voor het landschap, een symposium waar onder meer museumdirecteur Benno Tempel, dichters Idwer de la Parra en Frank Keizer en kunstenaar/schrijver Miek Zwamborn aan bijdragen. Het symposium wordt voorafgegaan door de presentatie van het nieuwe boek van schrijver en evolutiebioloog Tijs Goldschmidt.

 

Vrijdag 8 april start met een speciaal programma voor studenten van schrijfopleidingen in samenwerking met het Slow Writing Lab. 's Middags gaat het festival open weer open voor het publiek en ontvangen we een breed scala aan auteurs.

 

Op vrijdag vanaf 19.00 uur gaat het festival op in Museumnacht Maastricht. Bestel hier je ticket: Museumnacht ticket

 

Emma zal op deze avond optreden tijdens De Schrijversstem en Dichters in het bos.