Poëziemanifestatie

Zondag 5 november, Middelburg

De eerste zondag van november staat in het teken van verdichte taal. Dit jaar is het thema: het geheugen van de stad. Geheel passend in alle vieringen van de 800-jarige stadsrechten van Middelburg. Op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen in totaal vijftien dichters voor uit eigen werk, waaronder de 7 stadsdichters die Middelburg bezongen. Muziek en zang zullen de woorden omlijsten. Op de eerste locatie neemt burgemeester Harald Bergmann de bundel in ontvangst van de huidige stadsdichter Karel Leeftink.


Koepoortstraat 6, 13.30-15.00 uur

Joop Buma, Chawwa Wijnberg, Coenraedt van Meerenburgh, Emma Crebolder, Wim Hofman en Marcel Koopman.
Muziek: Senseduo - Annemiek Oggel (zang) en Luc Oggel (gitaar).
Gastheer: Karel Leeftink

Lange Noordstraat 48, 15.30- 17.00 uur

Johanna Kruit, André van der Veeke, Henri Looymans, Theo Raats, Jan Kuipers en stadsdichter Karel Leeftink. Ook zullen Juul Kortekaas, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander, leden van de Werkgroep Poëzie, hun themagedicht laten horen.
Muziek: Yesterday’s Papers - Robert-Jan Zwiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim.
Gastvrouw: Anneke Schenk


Na afloop is er gelegenheid om in The Common House Elliot met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief. De dichtbundel In stenen die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk. Ook zijn er nog enkele bundels van voorgaande jaren te koop. Graag gepast betalen.


meer informatie